Piekarnictwo i cukiernictwo

Branża spożywcza, w tym głównie piekarniczo-cukiernicza jest jednym z najbardziej zróżnicowanych obszarów przemysłowych. Produkty spożywcze wytwarzane są zarówno w dużych, zmechanizowanych przedsiębiorstwach, jak i w małych, lokalnych, rodzinnych zakładach. Mycie i dezynfekcja są bardzo ważnymi etapami podczas procesu produkcji żywności, w dużym stopniu wpływając na bezpieczeństwo i jakość wytwarzanych produktów spożywczych. Mają one kluczowe znaczenie dla zapewnienia trwałości artykułów spożywczych, zmniejszenia zagrożeń związanych z ich produkcją, a także zapewnienia czystego i przyjaznego środowiska pracy. Dzięki zastosowaniu odpowiednich procesów mycia i dezynfekcji oraz wysokiej jakości produktów czyszczących można skutecznie zapobiegać zanieczyszczeniom mikrobiologicznym. 

Naszym klientom zapewniamy wsparcie z zakresu utrzymania czystości na obiekcie. Doradzamy i pomagamy wdrożyć rozwiązania w pełni akceptowane przez instytucje kontroli takie jak Główny Inspektorat Sanitarny. Dzielimy się z Państwem swoim doświadczeniem i specjalistyczna wiedzą.
Poprzez wiele lat doświadczeń potrafimy wyselekcjonować spośród producentów oferowanych produktów takich, którzy zapewniają stałą i wysoką jakość. W ofercie zawsze znajdą Państwo produkty uznawane za najlepsze.
Dajemy Państwu możliwość przeszkolenia pracowników z zakresu technik sprzątania oraz użytkowania zakupionych środków. Zapewniamy także dostęp do szkoleń z wdrażania systemu HACCP oraz bieżącego wykorzystywania jego możliwości.

Oferujemy

Baza wiedzy

logo stamp Piekarnictwo i cukiernictwo

Umów spotkanie